vineri, 16 ianuarie 2009

Întrebări şi Răspunsuri

Multe persoane m-au sunat şi mi-au spus de Formularul 112. Ca să preiau vorbele lui Dan Sântimbreanu, acest formular „nu intră în discuţie pentru că operaţia se poate face în România, chiar dacă ai şanse mici să scapi fără sechele”.

Neurinomul acustic, diagnosticul Laurei, este o tumoare benignă, care poate fi operată, însă intervenţia chirurgicală presupune minuţiozitate maximă, ce poate fi dată doar de aparate extrem de performante. Asemenea aparate nu se găsesc şi în spitalele din România. Dacă nu ai bani să mergi în străinătate, unde poţi spera că vei rămâne întreg, ajungi să alegi, în ţară, între a muri şi a fi mutilat. Cred că şi diferenţa de cost al operaţiei confirmă acest lucru: 35.000 Euro în străinătate faţă de 7.000 Euro în ţară.

Până când îi trebuie banii şi cât a reuşit să strângă până acum sunt întrebări frecvente. Banii îi trebuie cât mai repede posibil, pentru că tumoarea este destul de mare şi operaţia nu poate suferi amânare. Cu atât mai mult cu cât Laura se simte din ce în ce mai rău. Intervenţia ar trebui să fie făcută la mijlocul lunii februarie. ... voi face o mărturisire, care sunt convinsă că o va mâhni, dar mă gândesc că astfel va fi înţeleasă situaţia în care se află şi va fi ajutată: Laura vorbeşte foarte tare, neobişnuit de tare. Citind despre simptomele bolii, probabil că auzul îi este destul de afectat.

În conturi (în lei: RO75 BRDE 070S V015 8650 0700, în Euro: RO17 BRDE 070S V220 1974 0700) nu e nimic, în afară de alocaţia copiilor.


Dar, astăzi, Laura a fost foarte fericită pentru că a primit câţiva bănuţi, de la nişte rude, vecini, cunoscuţi şi necunoscuţi.

De când am început demersurile în a face cunoscută problema ei şi până acum, a reuşit să strângă aproximativ 60 de milioane, poate ceva în plus, poate ceva în minus. E destul de mult, dar, raportat la cât îi este necesar, e foarte puţin. În concret, Laura nu are bani nici pentru operaţia în ţară.

Niciun comentariu: