marți, 28 aprilie 2009

Inima Ioanei. Inima copiilor

Duminică am ieşit la plimbare cu Laura & familia. Amândouă ne-am oprit, fără cuvinte, în faţa unui afiş ce ne-a amintit de vremuri deloc îndepărtate ...
Ieri am sunat la numărul de pe afiş şi astăzi m-am întâlnit cu mama Ioanei. Cu o voce pierdută, mi-a povestit despre fetiţa ei.

Ioana Isac are 8 ani şi de la 3 ani a primit diagnosticul de Cardiomiopatie hipertrofică obstructivă (formă severă). Acum este în clasa I şi învaţă foarte bine.
Dar cel mai mult îi place să se joace afară cu copiii. Însă nu poate să facă acest lucru aşa cum şi-ar dori, pentru că oboseşte foarte repede şi trebuie să se odihnească. Deşi mama şi tata îi spun tot timpul să nu alerge prea mult, să fie atentă la joacă, Ioana uită mereu şi îşi aminteşte doar atunci când nu mai are putere. Este tare necăjită din cauza asta, dar, când o vede pe mama plângând, ea e cea care o încurajează, spunându-i că va merge în Germania, se va opera şi se va face bine.

În timp boala Ioanei s-a agravat, iar la diagnosticul iniţial s-au mai adăugat şi Insuficienţă mitrală minoră. Insuficienţă pulmonară medie. Insuficienţă tricuspidiană gradul II. Pe ultimul bilet de externare al Ioanei, medicii din cadrul Clinicii de Cardiologie Pediatrică - Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş au consemnat următoarele "având în vedere severitatea afecţiunii recomandăm internarea pentru tratament (miectomie) într-un centru specializat din străinătate."
În ultimele zile se pare că inima Ioanei oboseşte mai repede decât până acum, pentru că au apărut simptome noi ale bolii: dureri de cap şi în piept, vedere dublă, paloare cu pete vineţii.

Afecţiunea Ioanei este gravă, cu prognostic rezervat. Medicii au spus că intervenţia chirurgicală trebuie să aibă loc în cel mult trei luni de zile. Pe unul din actele medicale scrie: "afecţiunea are un caracter evolutiv şi cu risc de deces subit".

Părinţii Ioanei, Ovidiu şi Alina Isac, aşteaptă acum răspunsul unei clinici din Germania pentru a continua demersurile pentru dosarul ce conţine formularul E 112. Încă nu ştiu cu exactitate la ce costuri s-ar putea ridica intervenţia de care are nevoie Ioana. Probabil în jur de 20000 de euro. Dar ei ştiu sigur că au nevoie de ajutor. De aceea au deschis şi conturi la bancă

cont în lei: RO75 RNCB 0318 0771 4524 0001
cont în euro: RO90 RNCB 0041 0771 4524 0001

Tatăl Ioanei încearcă să construiască o pagină pe net pentru a face cunoscută problema lor: http://isacioana.webs.com/

Pentru că în ţară nu există aparatura necesară, Ioana trebuie să facă operaţia în străinătate. Mama ei ştie de Campania INIMA COPIILOR pentru înfiinţarea unui departament de cardiochirurgie la spitalul de copii Marie Curie şi mi-a spus că ar fi o minune ca Ioana să poată fi operată în România. Dar se teme ca pentru fetiţa ei să nu fie prea târziu ...

cu un SMS la 858 donezi 2 euro
pentru copiii bolnavi de inimă
UPDATE 26 octombrie: Am chiuit de bucurie când am citit: "Am venit săptămâna trecută din Germania. Operaţia a fost cu succes şi Ioana se simte foarte bine. Vă mulţumim încă o dată dumneavoastră şi celor care ne-au ajutat." Mesajul este de la doamna Isac, mama Ioanei.

Niciun comentariu: