luni, 22 iunie 2009

Primul control. O alta operatie

Au trecut trei luni de la operaţia Laurei. De curând a făcut examen IRM, care spune aşa:
- craniectomie occipitală dreaptă;
- neoformaţie restantă la nivelul unghiului ponto-cerebelos drept, cu extensie în conductul auditiv intern drept, cu dimensiuni de 17/11 mm;
- topografie normală a liniei mediane;
- fără semne de hidrocefalie în prezent;
- polip la nivelul sinusului maxilar stâng;
- discretă hipertrofie de mucoasă la nivelul cornetului nazal inferior stâng.

Dimensiunile tumorii au speriat-o şi pe ea, şi pe soţul ei, la gândul că poate "ciotuleţul", ce nu a putut fi scos, a crescut. Au fost câteva zile grele. S-au liniştit abia după ce au vorbit cu dl. doctor Sergiu Stoica. Au stabilit să meargă la primul control după intervenţie.

Emoţiile apar din nou ... Cu atât mai mult, cu cât după acest control, Laura se va interna pentru o operaţie la gât. O răguşeală care i se părea foarte interesantă era cauzată de un granulom post intubaţie. E o tumoare, dar am spus că e o ciupercă, doar ca să nu folosim pluralul tumori ... Însă nu poate fi tratată altfel decât chirurgical. Vocea ei a devenit din ce în ce mai slabă, iar de câteva zile nu am mai vorbit. Joi este programată pentru intervenţie.

Doamne ajută!

UPDATE 23 iunie - Două controale, două veşti bune

Dimineaţă, Laura a fost consultată de dr. specialist ORL Bogdan Mocanu. Faptul că, în timpul intervenţiei din martie, nu i-au fost afectate corzile vocale, că nu este fumătoare, simplifică problema. Dl. doctor i-a spus că, în funcţie de evoluţia lucrurilor, ar putea fi externată chiar în ziua operaţiei.

Apoi, spre seară, Laura şi soţul ei s-au întâlnit cu dl. dr. Sergiu Stoica. După o săptămână de angoase, discuţia cu acesta i-a liniştit, la fel cum s-a întâmplat şi înainte de operaţia din martie. Dimensiunile tumorii şi felul cum se vede aceasta pe RMN sunt în regulă. Şi nu sunt semne că restul rămas ar putea creşte. Mai mult, până la următorul control, Laura poate să facă raze pentru a distruge "ciotuleţul". Asta însemnă ca trebuie să ne informăm de proceduri, costuri ... Avem treabă!

Niciun comentariu: