sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Solidară cu judecătorul Cristi Danileţ

"sistemul este din păcate o încrengătură de relaţii, începând de la grefier până la magistrat.... în cercurile justiţiei se ştiu foarte bine tarifele care sunt necesare pentru a se trânti o sentinţă, de la grefier, la judecător" – Ocaua mică a CSM, Ziua

Nu cunosc în ce măsură cele afirmate de judecătorul Cristi Danileţ sunt adevărate. Am însă experienţele mele din sistem şi cu sistemul şi îl cred. Din acelaşi ziar, de-aici ş-aici, aflu că acesta este (re)cercetat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru acele afirmaţii făcute în cadrul unui simpozion.

Nu cunosc foarte multe despre activitatea judecătorului Cristi Danileţ, dar de ceva vreme citesc constant ce scrie pe blog. Sunt solidară cu acesta pentru simplu motiv că am mai multă încredere într-un magistrat ca el decât în unii care îşi permit să se urce în copac şi să facă circ la drumul mare ori alţii care fac declaraţii flagrante de susţinere a acestora.
Oare cele afirmate de judecător nu ar putea constitui o sesizare pentru o altfel de anchetă, pentru bunul mers al justiţiei ? Cum de sunt excluse cu atâta uşurinţă asemenea supoziţii ?
... cine încalcă, de fapt, Codul deontologic ?!

6 comentarii:

Bogdan-Alexandru Barliga spunea...

Asa bre...daca nu tineti voi unul la altul..cine sa tina? Presa? He he he....

Anca Marţincu (Grădinaru) spunea...

ai citit ce am scris acolo sau vrei doar sa ma provoci ?
... e vorba despre ceea ce incerc sa iti spun eu de atata amar de vreme ... ca nu toti oamenii sunt la fel, din orice breasla ar fi.
Iar cei din presa e bine sa fie cu ochii pe toata lumea, mai ales pe cei de rea credinta, bineinteles daca unii dintre voi vor sa faca diferenta.

Anonim spunea...

Il cunosc pe Cristi danilet de la debutul sau in mag.la jud.Vatra Dornei.Fiind avocata cu multi ani de profesie(atunci30de ani)l-am apreciat din prima clipa.Stia sa se impuna prin atitudine demna,stia sa sa stapineasca sala prin calm si inteligenta.Consemna fidel declaratii sau depozitii.Vatra Dornei a pierdut un foarte bun judecator!!!!!!!

Anca Marţincu (Grădinaru) spunea...

... eu il stiu de pe holurile facultati din Iasi, de prin amfiteatrele in care invatam in sesiune. Mai tarziu, din emisiunile de stiri. Cum spuneam, il cred! Si va cred si pe dvs., doamna Hortenzia!

Anonim spunea...

Multumesc pt cuvintele de apreciere. Ma gandesc ca cu cat castig mai multa experienta, cu atat mai mult mi se uraste de sistemul in care imi desfasor activitatea. Nu pt ca ucrurile nu s-ar schimba in bine, cine pt ca se schimba mult prea greoi decat meritam. Nu noi, cei care activam inauntru, cat bietul justitiabil care e o victima a imensei birocratii in care intra. De coruptie nu mai indraznesc sa vorbesc, ca in curand voi publica o carte in domeniu, cu exemple concrete, extrase din condamnari definitive pronuntate de ICCJ in privinta unor judecatori si procurori, ascunse pana acum opiniei publice. Nu imi pasa daca sunt putine sau nu. Daca cineva va incepe sa vorbeasca si sa ia masuri contra coruptiei judiciare, apoi se va aplica asupra (in)competentei din sistem, poate ca vom incepe sa si percepem primele rezultate adevarate ale unei nesfarsite reforme (diforme/de forma?!).

Anca Marţincu (Grădinaru) spunea...

domnule judecator, mult succes! si ...Sarbatori fericite!