joi, 20 noiembrie 2008

Printre rafturi virtuale

În spaţiul virtual se deschid din ce în ce mai multe biblioteci. Se întrevede o competiţie serioasă.
Astăzi, Comisia Europeană a lansat Biblioteca Virtuală Europeană, care deţine peste 2 milioane de lucrări (cărţi, înregistrări, imagini, documente de arhivă, filme), care provin din 27 de state membre ale Uniunii Europene. Portalul va putea fi accesat în toate limbile statelor membre ale Uniunii Europene. Minunat!
Ambiţia fondatorilor este ca, până în anul 2010, aceasta să depăşească peste 10 milioane de cărţi, înregistrări, imagini, ceea ce ar însemna să întreacă numărul de opere de pe Google Book Search. Dacă vor reuşi, Biblioteca Virtuală Europeană va deveni cea mai mare de acest fel din lume.
... timp s-avem!

3 comentarii:

Bogdan-Alexandru Barliga spunea...

Greu sa lupte cu Google...altfel intitiativa e foarte buna...Dar totusi nu poti sa citesti intr-o concentrare absoluta in spatiul virtual...Tot galaxia Gutenberg ne va domina destinele...cel putin cele ale generatiei noastre..

Anonim spunea...

Foarte de acord cu Bogdan! In plus, e un altfel de relatie intre tine si o carte pe care o tii, cuminte sau misterioasa, pe genunchi..... In plus e si mai sanatos pt ochi... in plus depinzi mai putin de tehnologie - o carte tiparita pe hartie poate fi citita (teoretic) oriunde. Totusi, initiativa e foarte buna dom'le! Poate asa se vor mai micsora preturile la cartile de pe rafturile... reale.

Anca Marţincu (Grădinaru) spunea...

fara discutie sunt de acord cu voi! ... din toate punctele de vedere!