duminică, 20 decembrie 2009

Alexandra Gradinaru. Copiii sunt ingeri

Timp de trei săptămâni, în fiecare duminică, la Teatrul de Copii şi Tineret Vasilache din Botoşani, copiilor şi părinţilor prezenţi la spectacole li s-a prezentat situaţia Alexandrei. Alexandra Grădinaru, fiica domnului Grădinaru. Un copil cuminte, care a ştiut întotdeauna că e greu ... cu banii, cu oamenii ... cu toate.

Astăzi, am ajuns printre primii la teatru şi am avut răgazul să-i urmăresc pe copii, cum intră şi îşi ocupă locurile în sala de spectacol, cu relaxarea celor de-ai casei, veseli, puşi pe şotii, cu punguţe şi cutiuţe de cadouri.

Pentru ca Alexandra să nu stea doar cu mătuşa ei pe un rând, am cerut unor pitici să vină să se aşeze lângă locurile rezervate pentru ea. Au sărit ca nişte mieluşei, bucuroşi de secretul pe care îl împărtăşeam din priviri.

Am aşteptat-o pe Alexandra cu emoţii şi spectacolul Dăruiţi copiilor îngeri! a început fără ca ea să bănuiască nimic din ceea avea să urmeze. Când s-a terminat, am întrebat-o dacă i-a plăcut, deşi aş fi putut să ghicesc cu uşurinţă după reacţiile din timpul spectacolului. Apoi, abordată ca din întâmplare de doamna Mihaela Nistorică, Alexandra a ajuns pe scenă foarte uimită. Au podidit-o lacrimile, pentru că a venit vorba de mama şi tatăl ei, care nu sunt acasă de sărbători.
Copiii ştiau asta şi s-au pregătit special pentru a-i face Alexandrei o bucurie. Au urcat pe scenă copii de toate vârstele şi, la un moment dat, nu o mai vedeam pe Alexandra. Fiecare îi ura câte ceva, iar cei mai mici i-au spus tare şi stâlcit în microfon "sărbători fericite la Crăciun!!!".
Când a revenit în sală, Alex îşi mai ştergea lacrimile, iar mai târziu mi-a spus că "nu o să uit niciodată ce s-a întâmplat astăzi". Poate pentru că a înţeles că, oricât de greu ar fi în anumite situaţii, întotdeauna se găseşte cineva care să îţi întindă o mână de ajutor, pentru că există şi bunătate, nu doar răutăţi.

A fost nevoie de maşina de la teatru pentru ca Alexandra să ajungă acasă cu toate darurile. A primit hainuţe, papuci, rechizite, câteva bijuterii, toate pentru vârsta ei. Şi-a mai revenit din emoţii şi e foarte uimită de ceea ce i s-a întâmplat.

Campania pentru Alexandra a fost iniţiată de doamna Florentina Toniţă, de la ştiri.botoşani.ro.


Îngerii Alexandrei, o campanie despre copilărie şi solidaritate

Niciun comentariu: